Beauty & Lifestyle

Schurende dijen

Even een rokje zonder legging, nylons of short aan en… Auw! Wie kent dat gevoel?

Het is zomer(s weer), je bent een vrouw en komt graag goed voor de dag (als je daar tijd voor hebt) en wil dus een rokje of kleedje aandoen.  Je hebt plannen voor die dag die een wandeling includeren, maar door nogal beperkte tijd in de ochtend vergeet je een shortje aan te doen. No biggie denk je, want je hebt immers nylonkousen (met patroontje ^^ ) aan. Wel, GROOT BIGGIE!

Ik wandelde gisteren met enkele vriendinnen rond om Antwerpen te doorkruisen, op weg naar de WASBAR, waar we hadden afgesproken om te gaan brunchen voor een andere vriendin haar verjaardag. Ik vertrok vol goede moed en het ging eigenlijk redelijk goed, dus ik was blij. Tot we het einde van de Groenplaats naderden. We moesten even wachten om over te steken en ik voelde het al (onplezierig) tintelen aan mijn bovenbenen. “Oh nee, niet nu” dacht ik nog, maar wandelde toch verder tot we uiteindelijk arriveerden aan de WASBAR voor onze brunch (die overigens echt heel lekker was).

Aangezien we toch eerst brunchten, hield ik het nog even voor mezelf dat mijn dijen in brand leken te staan. Aan het einde ging ik even naar het toilet (want dat is ook af en toe nodig) en merkte ik dat de binnenkant van mijn dijen toch wel echt veel pijn deden en het ook pijnlijk was om normaal te stappen (eigenlijk liep ik rond alsof ik in mijn broek had gekakt). Dat was de moment waarop ik toch even 2 van de 4 vriendinnen inlichtte over mijn probleempje.

Nieuw was het natuurlijk niet -ik heb daar ALTIJD last van, dus ik probeer ook altijd een short onderaan te doen. Buiten deze keer. Vorig jaar ging ik met 1 van deze vriendinnen op vakantie naar Valencia en had ik net hetzelfde probleem met een short, die net iets te korte pijpjes had. We hadden gelezen dat een deodorant-roller soelaas kon brengen en ik had toevallig een roller bij (in verband met handbagage op het vliegtuig) en heb die dag om de 5 à 10 minuten mijn roller boven gehaald om mijn dijen in te smeren. Ze lagen uiteindelijk niet open, maar de deodorant was slechts een (heel) korte termijn oplossing. Heel vroeger heb ik eens een speciale crème gekocht, omdat de reclame hiervan zei dat de crème ideaal zou zijn voor vrouwen die last hebben van schurende dijen en dat alle ongemakken die daar mee gepaard gaan, als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Not! Ik heb het geprobeerd, maar het hielp helemaal niets.

Omdat we minder dan 1 km verwijderd waren van één van die vriendinnen haar appartement vroeg ik of ik een short of legging kon lenen. Dat ging gelukkig, dank je Caro! Blij dat ik was!

Maar toen we terug moesten wandelen kreeg ik terug hier & daar pijntjes en geraakte ik ook niet zo snel vooruit (maar ik ben sowieso al geen snelle wandelaar -ik heb korte benen en ik kijk ook heel graag rond #daydreamer). Eenmaal thuis gekomen deed ik zo snel mogelijk alles uit en voelde ik het meteen. De ene kant van mijn dij lang helemaal (is nogal relatief) open; aan de andere kant stonden er blaren (die gelukkig nog niet open waren)

Na een beetje online opzoekwerk is het wel duidelijk dat ik niet de enige ben. Veel vrouwen met dit probleem en ik vroeg me af of jullie andere tips hebben dan een short onderaan doen? Vevina crème, talkpoeder en vloeibare deodorant heb ik al getest en dat had geen tot zeer kortdurend effect. Nu mijn benen geschaafd zijn heb ik er calendula-zalf opgedaan, wat ook wel verlichting brengt. Maar ik ben eerder op zoek naar iets preventief dan curatief.

Afvallen is een proces waar ik al lang mee bezig ben, maar 10 jaar geleden woog ik vele kilogrammen lichter en had ik hier ook al last van. Ik ben namelijk gezegend met X-benen, waarvan eigenlijk mijn bovenbenen tot aan mijn knieën tegen elkaar staan en vanaf mijn knieën ineens uiteen gaan (probeer je voeten dan maar eens tegen elkaar te plaatsen #daganiezogoedan). Ik ken ook magere mensen die dat probleem hebben, dus ik denk dat de stand van je benen en je huidtype er ook veel te maken mee hebben.

Dussss, als iemand tips heeft, ze zijn altijd welkom! 😀

Ik ga nog even wat pijn lijden en hopen dat de wondjes snel dicht zijn.

 

schurendedijen
Dag 0 – Zo zag de binnenkant van mijn dijbeen er uit na een dagje rondstruinen in Antwerpen – Het deed echt ongelooflijk veel pijn, als ik eerlijk mag zijn 😦
schurendedijen2
1 dag later – Mijn jogging bleef ook in de wondjes kleven 😦 

Sonda xx

Advertenties

4 gedachten over “Schurende dijen

    1. Ja ik heb het ook al gelezen, maar door vorige ervaringen ben ik niet echt geneigd om het te bestellen. Ik las onlangs wel iets over anti-friction crème van Decathlon, voor wielrenners. Misschien dat ik dat een van de dagen probeer 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s