Good reads, Netflix & muziek

Netflix – The Good Witch

Momenteel volg ik op Netflix “The Good Witch”, niet te verwarren met “The Good Wife”! Het is een serie die geproduceerd werd voor “Hallmark Channel”, waarvan de eerste 2 (van 4) seizoenen nu ook te zien zijn op Netflix.

Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje,Middleton, waar iedereen ook iedereen kent. Gezellig, niet?

Het hoofdpersonage, Cassie Nightingale, is eigenaar van Bell, Book & Candles (ook “The Bell Book” genoemd door de dorpsgenoten) en baat Grey House uit, een soort bed- & breakfast. Cassie is erg intuïtief en houdt zich met het spirituele bezig. Ze staat altijd klaar met raad en daad en helpt zoveel mensen als ze kan. Voor elk kwaaltje heeft zij ook een kruidenremedie en zorgt zo ook voor de gezondheid van haar mede-dorpsgenoten.

Haar dochter Grace is ook intuïtief ingesteld. Ze kan aanvoelen wie er gaat bellen, of er een onverwachte test zal komen op school (handig he 😉 ), hoe anderen zich voelen,… Dat heeft ze van haar moeder. Beiden zijn afstammelingen van de “Merriwick”-familielijn. Zij hadden de gave van magie gekregen.

Lori & Brandon zijn de halfzus en halfbroer van Grace en zijn niet bekend met de magie. Zij weten wel dat hun plusmama & Grace erg intuïtief en spiritueel zijn en zijn steeds vol verbazing wanneer Cassie en/of Grace al aanvoelen dat er iets aan de hand is.

De eerste aflevering begint wanneer Sam naast Grey House komt wonen. Hij is huisarts en is samen met Nick, zijn zoon, van New York naar Middleton verhuisd. Hij is al snel geïntrigeerd door Cassie, maar gelooft absoluut niet in de magie die rond haar hangt en de kruidenmengsels die zij bijeen stelt voor haar vrienden en familie. Nick is tegen zijn zin mee verhuisd, omdat zijn moeder met haar nieuwe vriend was gaan samenwonen (later leren we dat deze relatie geen stand hield). Nick doet helemaal geen moeite om vrienden te zoeken en spijbelt zo vaak hij kan. Toch begint er tussen hem en Grace een band te ontstaan en is hij ook gefascineerd door haar & Cassie. Cassie geeft Nick en Sam ook regelmatig advies en beide mannen zijn hier telkens van onder de indruk.

Stephanie is Cassie’s beste vriendin. Zij baat een bistro uit (de enige in het dorp) en is (wanhopig) op zoek naar de ware liefde. Helaas is zij haar mister right nog niet tegen het lijf gelopen (achja, klinkt bekend 😛 ).

Een ander personage uit de serie die vaak in beeld komt is Martha, de burgemeester van het dorp. Ik erger me dood aan haar. Ze is lui, alles draait rond haar en vindt alles nogal vanzelfsprekend. (Je leert haar wel kennen 😉 )

De serie heeft wel iets gezellig. Het doet me denken aan de small town vibe van Gilmore Girls, de familiale sfeer van 7th Heaven & de magie van Charmed/Harry Potter (zonder vreemde creatures). De serie voelt ook niet erg modern aan -er wordt nooit gesproken over social media, iPhones, laptops en dergelijke komen zelden in beeld. Het past altijd wel in het beeld, maar er wordt subtiel mee omgegaan, wat wel een verademing is. Tegenwoordig staan social media, smartphones en computers steeds meer centraal in TV-series en ik snap het ergens wel. Ik kom ook nergens zonder mijn smartphone (en powerbank, want mijn batterij gaat anders niet lang genoeg mee, #guilty), maar het is nog wel eens leuk om een serie te zijn waar Facebook, Instagram, … niet lijken te bestaan.

Ik zit nu aan het tweede seizoen en vind het tot nu toe nog leuk om te volgen. Het is gemakkelijk om je in te leven in de personages en je krijgt meteen een gezellig gevoel over je heen. De serie is perfect om nu in de herfst te volgen 🙂

Veel kijkplezier!

 

Sonda xx

2 gedachten over “Netflix – The Good Witch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s