Good reads, Netflix & muziek

Op Netflix: Homeland

Homeland zou blijkbaar één van de beste series zijn die je kan bekijken via Netflix. Ik heb ondertussen 5 seizoenen bekeken en ik kan het niet helpen, maar ik vind er weinig aan. (en toch blijven verder kijken ja, thanks FOMO)

Oké ja, het is spannend en er worden maatschappelijke problemen aangekaart, maar de hoofdpersonages; Carrie, Brody & Saul… Ze kunnen me niet beroeren.

Allereerst Brody: Een ex-marinier die gebrainwasht werd door al-Quedaleider Abu Nazir. Vanaf het moment dat hij “gevonden” werd, was het duidelijk dat er iets niet juist was. Hij was ook erg manipulatief, waardoor zijn gezin in het begin niet goed wisten wat doen. Is hij echt zo slecht als men zegt? Pas in het 3de seizoen begin ik wat meer sympathie voor hem te krijgen, omdat hij wil veranderen. Hij beseft dat hij zo niet verder kan doen en als Amerikaan een plicht heeft zijn land te verdedigen. Maar zoals het vaak in series gaat -pas wanneer je die ene bepaalde persoon sympathiek vindt, wordt hij gedood. (Spoiler-alert)

Carrie is eigenlijk de persoon waar heel de serie rond draait. Zij werkt voor de C.I.A. en lijdt stiekem ook aan een bipolaire stoornis. Ze vertelt dit tegen niemand, omdat haar job bij de C.I.A. dan in het gedrang kan komen. Carrie is ook zo’n manipulatief persoon en zij heeft met iedereen seks… Ja inderdaad. Met Brody, met Ahyaan, … mensen waar zij informatie van nodig heeft verleidt ze eerst en heeft er dan seks mee en hoopt zo meer informatie los te kunnen peuteren. In het eerste seizoen deed ze dit enkel met Brody en dacht ik nog “oké, kan gebeuren“, maar naarmate de serie volgde merkte ik dat ze seks meer en meer probeerde in te zetten om haar zin te krijgen. Ze vloekt ook verschrikkelijk veel. Is het echt nodig om in elke zin “shit” en “fuck” te zeggen? Niet dat ik tegen die woorden ben, ik gebruik ze zelf ook regelmatig, maar het is opvallend hoe Carrie ze bijna in elke zin gebruikt (#alittletoomuch). Zij moet ook zelf mensen opleiden en heeft vaak geen vriendelijk woord voor, niemand kan goed doen voor haar. Ze luistert ook zelden naar bevelen van hogerop, wat ik langs de ene kant bewonder, maar langs de andere kant ook niet vind kunnen. Ze is nogal egoïstisch van aard.

En dan Saul… Ja… In het begin leek hij wat een sympathieke opa. Maar dat was ook enkel schijn. Want Saul is ook helemaal anders dan je van hem zou verwachten. Hij speelde eerder mee in Criminal Minds, een serie waar hij over verteld dat ze hem gekraakt hebben, dat zijn rol daar niet goed was voor zijn ziel. Maar daar was hij wel écht sympathiek. Hier in Homeland is het volgens mij vaak maar schijn. Hij gebruikt één of ander coververhaal, maar nadien blijkt dat hij toch niet alles gedaan heeft volgens de afspraak. Ook voor Carrie kan hij extreem hard zijn. Ze spreken vaak coverstories af en werken dan ook zo, maar hij liet Carrie bijvoorbeeld langer in een psychiatrische instelling dan nodig was, hij kan haar ook serieus uitschelden en noemt haar vaak naïef en dom. #leukhe

En dan zijn er nog een heleboel personages die het toch een raar geheel maken. Eén van de “leukste” personages vind ik Peter Quinn. Hij is heel duister en er is weinig gekend over zijn privéleven. Hij heeft ook een soort gekwelde vibe over zich hangen en wilde al meermaals stoppen met het werken voor de C.I.A., maar hij blijft toch steeds doorgaan. Waarschijnlijk omdat hij Carrie wil blijven beschermen, aangezien hij daar een serieeeuuuuze crush op heeft.

Ik zou hier elk seizoen kunnen bespreken, maar dat neemt nogal veel tijd in beslag en daar bestaan andere kanalen voor. Ik wilde gewoon even mijn mening delen 🙂

Ga zelf eens een kijkje nemen zou ik zeggen en laat me weten wat jullie van de personages (en serie) vinden!

Veel kijkplezier!

 

Sonda xx

3 gedachten over “Op Netflix: Homeland

    1. Oh ik ben ook blij dat ik niet de enige ben die dat vindt. Ver-schrik-ke-lijk vind ik het momenteel! Ik zit aan seizoen 5, omdat ik wel wil weten hoe het ooit gaat aflopen, Maar ik kan eigenlijk niemand uitstaan van de hoofdrolspelers, buiten Quinn 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s