Beauty & Lifestyle

Ergernissen tijdens het boodschappen doen

Er is iets dat me al een tijdje stoort in een bepaalde supermarkt. Ik heb het al vaker opgemerkt, maar tegenwoordig wordt het precies erger en erger.

Lees hier even verder:

Waar ik woon, is Delhaize de dichtstbijzijnde supermarkt, sinds Aldi verhuist is. Als ik dus snel iets nodig heb, is het makkelijker om even aan de Delhaize te stoppen, dan heel mijn thuisstad te doorkruisen voor een andere supermarkt.

Nu ik veel  meer op mijn budget probeer te letten is het ook belangrijk dat ik de prijzen goed in het oog houd in de winkel. Normaal gezien staat er bij elk product een tag die weergeeft welk product er net in het rek ligt en hoeveel dit product nu net kost. BIG FAIL voor Delhaize en ik begon me al af te vragen of ze niet kunnen lezen, want hoe moeilijk kan het zijn om een item juist te taggen?

Tijdens één winkelbezoek ben ik minstens 5 items tegengekomen die de verkeerde tag hadden. En dat ging dan alleen om dingen waar ik naar op zoek was. De eerste keer vond ik het nog een beetje grappig. Tegen het einde aan was het minder grappig. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik aan de kassa kwam. Ik had kerstomaatjes meegenomen die gemarkeerd stonden als “citroen … €1,99”. Oké, niet juist, maar geen enkele juiste tag te vinden in de buurt. Op hoop van zege toch maar meegenomen naar de kassa, waar bleek dat mijn kerstomaten €3,49 kostten. Groot verschil! Als ik dat op het voorhand gezien had, had ik ze ook laten liggen en in een andere supermarkt gaan halen.

Niet de schuld van de winkel dat ik meer moest betalen dan ik dacht, maar het is toch hun taak om alles te voorzien van een juist prijskaartje, zodat je gericht kan winkelen?

Daarom rijd ik tegenwoordig vaker naar Albert Heijn. Het is dicht bij de box waar ik CrossFit en ik kan op het voorhand online de prijzen nakijken en al een inschatting maken van wat het mij gaat kosten. Of Carrefour, waar een scanner in de winkel hangt. Zo kan je je item inscannen wanneer je de prijs niet weet of wanneer er geen tag hangt, zodat je toch weet hoeveel je er voor zou moeten betalen.

Dit blogbericht was misschien onnuttig, maar ik ergerde mij hier al lang aan en wou het even van me af schrijven 🙂

Hier krijg je even twee voorbeelden van hoe het verkeerd staat aangegeven in Delhaize. Deze dingen waren overduidelijk verkeerd, bij andere items moet je er wel goed op letten.

 

Veel leesplezier!

 

Sonda xx

 

2 gedachten over “Ergernissen tijdens het boodschappen doen

  1. Superlastig! Ik zou er iets van zeggen en vragen om die items aan die prijs te krijgen of extra spaarpunten op je spaarkaart. Toen ik vroeger in Delhaize winkelde, hadden ze zo’n scanner die je meenam in de winkel en waarmee je al je producten scande en meteen ook de opgetelde prijs kreeg. Best handig!

    1. Zo een scanner zou superhandig zijn! Maar dat hebben ze hier in onze Delhaize niet. Ik ga nu alles goed bijhouden en dan volgende keer er inderdaad een opmerking over maken, want ik vind het echt niet kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s