Beauty & Lifestyle

Inkopen doen voor een hele week… on a budget

Maandag wil zeggen dat er een nieuwe week start. Een nieuw begin. Als je in het weekend wat losser bent geweest met je eten is maandag ook de ideale dag om de riem terug aan te snoeren.

Ben je benieuwd hoeveel euro’s ik deze week spendeerde aan mijn weekmenu? Lees dan hier even verder.

Maandag is hier ook de dag waarop ik inkopen doe voor mezelf. Ik maak ’s zondags een planning met wat ik de komende week ga eten en maak op basis hiervan een winkellijstje, om ’s maandags mijn inkopen te doen.

Het menu dat ik opstelde voor komende week kan je hier bekijken:

weekmenu.jpeg
Ontbijt en lunch voor maandag had ik vorige week al meegebracht

Meestal rijd ik naar Albert Heijn (omdat ze daar dingen hebben die ze in de andere ketens niet verkopen), Carrefour & Aldi.

Vandaag was Albert Heijn dicht (zoals elke maandagvoormiddag; ik dacht er pas aan toen ik er arriveerde) en besloot ik om eens langs Colruyt te rijden.

Ik had thuis nog een aantal dingen liggen, dus dat scheelde al. Ik zal even opsommen welke ingrediënten ik nodig zou hebben en de ingrediënten die ik al in huis had zal ik in het vet zetten 😉 .

 • Ui (standaard in huis)
 • Look (standaard in huis)
 • Roomkaas
 • Boter
 • Pompoen (ze groeien hier in de tuin)
 • Kip
 • Parmezaanse kaas
 • Havermout (ik heb hier een zak van 2 kg staan)
 • Amandelmeel (ik heb een zak van 1 kg amandelnoten staan, die ik kan fijnmalen)
 • Bananen
 • Kokosmelk (ik had nog 1 blik staan)
 • Trostomaten
 • Sneden spek
 • Fruit (ik kocht een ananas, mango en pruimen)

Woensdag doe ik nieuwe inkopen voor donderdag t.e.m. zondag, maar dat valt ook goed mee. Ik heb niet zo heel veel nodig als ik het eens bekijk: tomaten, mozzarella, ingrediënten om zelf pesto te maken en groenten voor bij de sobanoodles – Om de pesto zelf te maken zijn de hoofdingrediënten basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten; pijnboompitten heb ik ook in huis (in een zak van 300 gr), Parmezaanse kaas zal ik over hebben van deze boodschappen en basilicum groeit hier in de tuin. Voor de tomaten en mozzarella ga ik naar Aldi rijden, omdat kazen daar een pak goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld Carrefour (en ik de mozzarella vandaag niet zag liggen in Colruyt). Sobanoodles zelf heb ik nog thuis liggen, maar de groenten voor er bij ontbreken nog. Ik ga gaan voor lente-ui, champignons en paprika. Op zich niet zo’n dure producten als je ze in de juiste winkel koopt 🙂 .

 

Benieuwd hoeveel ik uiteindelijk heb uitgegeven vandaag?

Het totale bedrag dat ik vandaag uit heb gegeven in Colruyt was €19,20. Voorlopig zit dit nog goed onder mijn weekbudget van €25/week, maar zoals ik al vermeld heb moet ik woensdag nog enkele dingen aankopen.

 

Ik besef dat het niet elke week lukt om onder een bepaald budget te blijven, zeker wanneer je veel moet aankopen omdat er niets aanwezig is in huis. Maar ik ben in ieder geval wel heel fier dat het voor deze week quasi gelukt is. Ik houd jullie op de hoogte van de verdere aankopen, komende woensdag! 😉

Veel leesplezier!

 

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s