Work-out

Hot Yoga

Ik merkte net dat ik nog niets heb staan in de categorie “work-out”, dus hier komt het eerste artikel 😉

Ik volg nu bijna 2 jaar een aantal yogalessen. In het begin redelijk hardcore (elke dag), daarna wat minder omdat ik ook met CrossFit startte en nu heb ik een beetje een balans gevonden tussen beiden. (Alhoewel ik soms nog weken heb waarin het zo druk is dat ik niet in de box of studio geraak)

Eén van de lessen die ik volg is de hot yoga, die elke woensdagavond om 20u30 plaatsvindt in Yoga Vida.

Het uurtje hot yoga is echt een uurtje me-time. Meestal rijd ik samen met een van mijn beste vriendinnen naar daar en volgen we samen de les. We kunnen dan bijpraten in de auto en na de les, maar tijdens de les zelf is het echt alleen zijn met je eigen gedachten en de stem van de yogateacher op de achtergrond.

En zweten! Ik denk dat het ongeveer een 30-35°C is in de ruimte en er staat ook een bevochtiger. De les duurt een uur, waarin er 26 poses worden aangehouden die je lichaam kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en evenwicht leren beheersen. De warmte is ook goed voor je spieren en kan helpen wanneer je geblesseerd bent. Je gaat ook zo ver als je zelf kan/wil. Ikzelf heb al jaren last van mijn knie (met ups en downs, maar tegenwoordig veel downs) en pas de poses dan aan, zodat ze voor mij haalbaar zijn. Het is ook belangrijk om te weten dat yoga niet draait om wie de meest flexibele is of wie het snelste in de houding kan komen, maar dat je weet dat iedereen op zijn eigen tempo in de pose kan komen. Tijd en competitie bestaat hier even niet 🙂

De 26 poses omvatten een vaste reeks en wordt elke week herhaald. Je weet dus wat er gaat komen als je al enkele keren een hot yoga les hebt gevolgd. Elke les start en eindigt ook met ademhalingsoefeningen.

Ikzelf ben altijd heel blij na zo een hot yoga les. Ik voel me dan altijd herboren en voel het precies ook dat ik afvalstoffen heb uitgezweet 🙂 (En mijn huid is dan ook veel zachter, maar dat is altijd maar tijdelijk 😛 )

Volgen jullie ook yoga? Welke vormen volgen jullie?

Namasté!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s