Beauty & Lifestyle

L’Oréal False Lash Superstar XFiber

Of kortweg L’Oréal XFiber.

Ik won deze mascara vorige week bij het invullen van een vragenlijst. Hij werd me thuis opgestuurd en er werd gevraagd om een klein verslagje te maken van het product. No biggie hé 🙂 

FullSizeRender - kopie (4)
Zo’n post wil ik wel vaker terugvinden in mijn brievenbus 😀 

L’Oréal Paris heeft ondertussen al heel veel mascara’s uitgebracht, waarvan ikzelf er al enkele van in gebruik heb gehad. De Superstar bestond al; maar deze versie is de allernieuwste en belooft weer wat nieuws: een valse wimper-effect. Ik ben benieuwd!

Looks

FullSizeRender - kopie (5)
De mascara heeft 2 kanten

 

 

Zoals je kan zien bestaat de mascara uit kant 1 en kant 2. Elke kant heeft zijn eigen functie. De mascara is ook iets langer en iets dikker van vorm, dan een ‘gewone‘ mascara. Hij neemt wel prettig vast en ligt goed in de hand.

 

IMG_3850
Kant 2 van de XFiber

 

De twee kanten zijn samen te gebruiken, maar zijn niet zo groot ten opzichte van een gewone mascara. Ik vrees dat deze dan ook sneller leeg zal zijn.

 

Werking

Deze mascara zou er voor zorgen dat je hetzelfde effect krijgt, dan wanneer je valse wimpers gebruikt. Is dat mogelijk?

Er zijn 2 verschillende kanten aan de mascara.

IMG_3845
Kant 1 bevat de zwarte primer

Kant 1 zorgt voor een zwarte primer (wat leuk dat die niet wit is, zoals gewoonlijk) die er voor moet zorgen dat je meteen volume krijgt in je wimpers. Het borsteltje dat aan deze kant voorzien werd, ziet er redelijk normaal uit. Het heeft een wat -vorm en loopt van wat dikker, naar iets dunner en terug dikker uit. De haartjes staan niet zo dicht bij elkaar, dat er voor zou zorgen dat de wimpers goed gespreid kunnen worden.

Na het aanbrengen van deze primer zie je ook meteen dat de mascara zich goed vastzet vanaf de aanzet van je wimpers tot aan het uiteinde. Ik ben hier zeer tevreden over, want niet elke mascara zet zich zo goed vast. Ik merk wel dat er iets meer volume in mijn wimpers zit, maar niet echt een wauw-effect*. (* Dat is misschien omdat mijn wimpers al zwart zijn van nature)

IMG_3847
Kant 2 heeft een wat gebogen borsteltje 

Aan kant 2 zit dan de feitelijke mascara. Deze kant is voorzien van een gebogen borsteltje, zodat je een groot bereik hebt bij het aanbrengen van de mascara. Kant 2 is ook de kant die verantwoordelijk is voor het verlengende effect van de XFiber. Hier kreeg ik wel een wauw-effect! Mijn wimpers zijn echt meteen een pak langer dan gewoonlijk. Mooi!

 

Conclusie

Wat vind ik nu van deze mascara?

Ik vind hem zeker leuk in gebruik, al neemt het aanbrengen in twee stappen wel iets meer tijd in beslag. De mascara hecht zich goed vast aan de wimperaanzet en verdeelt zijn pigment over de volledige lengte van de wimpers.

Het volume-effect vind ik niet echt opvallend, maar verlengen van de wimpers doet deze mascara zeker wel; de mascara geeft een mooi (maar toch natuurlijk) resultaat.

Ik vrees wel dat deze mascara iets minder lang zal meegaan dan een mascara die slechts uit 1 fase bestaat; doordat de mascara-reservoirs hier iets kleiner zijn.

Hier kan je de mascara aangebracht zien:

IMG_3689
Zonder mascara

 

IMG_3835
Jup, dringend tijd voor mijn wenkbrauwen te laten bijwerken…

 

Het verschil tussen beide foto’s kan je duidelijk zien.

Hebben jullie deze mascara al eens gebruikt? Wat vonden jullie er van

Veel leesplezier!

 

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s