Beauty & Lifestyle

Make-up on a budget

Ik ben dol op lippenbalsem. Ik heb nogal last van droge lippen en smeer ze dan ook regelmatig in. Vroeger gebruikte ik Labello, maar die maakten het probleem precies alleen maar erger (heeft nog iemand dit gemerkt?).

Enkele jaren geleden schakelde ik dan over naar lippenstift, maar dat was dan weer te droog. Ik kocht uiteindelijk een “Chubby Stick” van Clinique® in de kleur Super Strawberry. Deze voelde heel zacht aan mijn lippen, gaf een mooie shine en smeerde vlot uit. Alleen de geur/smaak vond ik wat minder. Ik betaalde bijna €20 voor dat exemplaar.

Het Chubby Stick-gamma van Clinique

Iets later kwam ik in ’t Kruidvat voorbij het gamma van Catrice Cosmetics® en zag dat zij een soortgelijk gamma hadden. De “Pure Shine Colour Lip Balm” kocht ik in de kleur My Cherry Berry (de kleur is eigenlijk dezelfde als die van de Chubby Stick die ik eerder kocht).

De Pure Shine-kleuren van Catrice Cosmetics

Het scheelde wel veel in prijs. Voor deze lippenbalsem telde ik net geen €5 neer. Net als de Chubby Stick voelde deze versie van Catrice Cosmetics® heel zacht aan mijn lippen en kon ik deze vlot smeren. Ook de shine was aanwezig. Het kleurtje was eigenlijk net dezelfde -heel subtiel, zoals ik het wilde (ik vind het nog steeds een beetje awkward om met felgekleurde lippen te gaan werken). De geur/smaak was in dit geval wel veel beter! Het is een soort vanille-achtige geur die je ruikt als je de dop er af neemt en dat proef je ook een klein beetje wanneer je de lippenbalsem aanbrengt.

Op zich zijn het twee dezelfde sticks; dezelfde structuur, kleur, smoothness,… Maar ik ben meer fan van de budgetvriendelijke versie van Catrice Cosmetics® door de vanille die er in verwerkt is. Ik gebruik deze stick dan ook al jaren. Hij zit steevast in mijn handtas.

Links ligt de Pure Shinestick van Catrice, rechts ligt de Chubby Stick van Clinique 
De kleur is ongeveer (of helemaal) hetzelfde

Hier heb ik de lippenbalsem op mijn lippen gedaan. Je ziet geen verschil tussen beiden.

Chubby Stick – My Cherry Berry (Clinique)
Pure Shine Lip Balm – Super Strawberry (Catrice Cosmetics)

Hebben jullie tips rond budgetvriendelijke make-up van goede kwaliteit?

Veel leesplezier!

 

Sonda xx

Een gedachte over “Make-up on a budget

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s