Beauty & Lifestyle

On a budget…

Doordat ik voltijds studeer voor mijn Master aan UAntwerpen, heb ik slechts een halftijds contract bij het Wit-Gele Kruis. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat er niet zooo veel centjes binnenkomen elke maand. Gelukkig woon ik nog thuis 🙂

Het is dus ook belangrijk dat ik goed oplet met wat ik doe met mijn zuurverdiende centen. Eens zot doen gaat wel, maar dat zou ik dan de rest van de maand en/of volgende maand moeten bekopen.

Naar gezonde voeding toe -dat regel ik zelf. Ik maak zelf een menu op, ik ga zelf naar de winkel en betaal mijn boodschappen ook zelf. Ik wilde maximum €25 per week uitgeven aan eten, maar heb gemerkt dat dit niet genoeg is, ook al is dit enkel voor mezelf. Fruit en groenten kosten snel wat meer – noten, pitten en zaden zijn niet goedkoop – en zo zijn er nog enkele dingen die het getal op je rekening de hoogte injagen. Nu probeer ik maximum €35 per week uit te geven aan ontbijt, tussendoortjes, middagmalen en avondeten voor 7 dagen.

Er is ons aangeleerd van elke dag een verse maaltijd op tafel te toveren. MAAR: wie zegt dat dit elke dag iets anders moet zijn? Meestal heb je overschot als je kookt en belandt er een deel bij de kippen (zo gaat het dagelijks bij mijn ouders). Dat is zo zonde! Je kan makkelijk 2-3 dagen hetzelfde eten, wat ook nog eens beter uitkomt voor je portemonnee.

Op basis van deze mindset maakte ik mijn weekmenu en plande ik mijn boodschappen hier naar.

2017-07-23-PHOTO-00000595.jpg
Weekmenu

Het is misschien éénzijdig, maar het bespaart werk, tijd en geld. Zeker aan te raden!

Sonda xx

2 gedachten over “On a budget…

  1. Dit vind ik zeker een volwaardige rubriek waard! Het is interessant om mee te volgen hoe je met een beperkt budget goochelt en toch allerhande niet-basic gerechten bereidt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s