Good reads, Netflix & muziek

Netflix: Supergirl – juli 2017

Ik ben GEK op Netflix! Uuuuren kan ik een serie bingewatchen, maar wanneer de allerlaatste aflevering van het laatst beschikbare seizoen ten einde loopt, word ik meestal een beetje triest. Weken ben ik opgegaan in de leefwereld van de hoofdrolspelers, ik ben mensen graag beginnen zien/haten en heb innerlijke conversaties met sommige personages (I know, I'm crazy).

Ondertussen heb ik al heel wat series en hun seizoenen versleten op Netflix (het voordeel/nadeel van een televisie op je eigen kamer te hebben) – ik durf ze niet allemaal op te noemen, maar als het op Netflix staat heb ik het waarschijnlijk ook gezien 😉

Welke series bekeek in in juli 2017? Supergirl, The Flash, Arrow & DC's Legends of Tomorrow. En ja ik kreeg ze allemaal uitgekeken (#oeps). Ik ging ook naar de cinema en bekeek daar WonderWoman (I'm so nerdy). Wat vond ik van deze series en film? Ik zal het even kort vertellen in enkele posts.

Hier volgt de eerste:

Supergirl

Afbeeldingsresultaat

Supergirl gaat over het nichtje van Superman; Kara. Zij is eigenlijk ouder dan hem en werd op 12-jarige leeftijd samen met hem naar de Aarde gestuurd om hem te beschermen. Doordat haar ruimteschip uit zijn koers raakte, belande zij in een "Phantom Zone". Tijd en ruimte bestaat daar niet en pas 24 jaar later werd zij gevonden, nog steeds een 12-jarig meisje. Ze werd opgevoed door adoptieouders en leidt daar een relatief normaal leven. Ze werkt er als assistente van Cat Grant (Ally McBeal), een nogal oppervlakkige mediamagnaat en oprichter van CatCo, die denkt dat de wereld rond haar draait. Zij komt ook met de naam 'Supergirl' op de proppen.

Supergirl neemt het op tegen allerlei aliens, met behulp van de D.E.O. (samen met haar zus en J'Onn J'Onzz (een groen Marsmannetje -er bestaan ook witte 😉 ))

FunFacts:

  • Melissa Benoist die Kara Danvers speelt, was (volgens 'de boekskes') in het echte leven getrouwd met Blake Jenner. Hij speelt Adam Foster, Cat Grant's oudste zoon. In de serie daten ze een tijdje, net zoals in Glee by the way, waar zij beiden vanaf seizoen 4 een rol in vertolken.
  • Chyler Leigh haar voornaam in deze serie is dezelfde als in Grey's Anatomy: Alexandra – In Grey's Anatomy werd zij 'Lexie' genoemd, in Supergirl heet zij Alex.
  • Cross-overs: Doordat Supergirl, The Flash, Arrow, (Vixen) & Legends of Tomorrow allen ontstaan zijn bij DC Comics, worden er regelmatig cross-overs gedaan met deze shows. #lovelovelove  - Enkele dingen die ik dan jammer vind –> Nog niet alle seizoenen van de verschillende series lopen gelijk op Netflix, wat af en toe wat verwarrend is. Dit vooral tijdens de cross-over afleveringen omdat zij doorlopen van de ene serie naar de andere serie. Je moet dus wel alle series volgen om mee te zijn (eigenlijk wel slim gezien van de ontwikkelaars)
  • Originele acteurs uit andere versies van Superman/Lois&Clark/… komen ook voor in de serie. Zo is Kara haar vader bijvoorbeeld de acteur die vroeger Superman speelde in Lois&Clark. Zo kom je veel bekende gezichten tegen.
  • CatCo's grootste rivaal is The Daily Planet, waar (ja ja, je ziet het al aankomen) Clark Kent werkt.

Ik kan natuurlijk niet te veel vertellen, maar ik vond het een leuke serie om naar te kijken. Jammer dat er voorlopig slechts 1 seizoen beschikbaar is op Netflix.

 

De andere series volgen nog in andere blogposts 😉

 

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s