Beauty & Lifestyle

Het eerste “high end” beautyproduct dat ik kocht

Een rubriek “beauty & lifestyle” suggereert natuurlijk dat er ook over beauty geblogd zal worden, dus bij deze 😉

Als kind van ouders die niets van make-up kennen (buiten de schmink die je vroeger met carnaval op deed om een prinsesje of pipo clown voor te stellen), was ik snel geïntigreerd  mensen die dit wel gebruikten. Ik kon niet wachten tot ik oud genoeg was om ook eyeliner en mascara te gebruiken (want dat waren volgens mij de basics). Natuurlijk kan je als 16-jarige nog niet veel geld uitgeven aan –let’s be honest– peperdure make-up, hoe graag je dat ook wil omwille van de mooie verpakkingen.

Na jaren mascara & eyeliner van de HEMA of ’t Kruidvat te gebruiken vond ik het eens tijd om een Planet Parfum binnen te stappen en wat extra informatie te vragen. In de HEMA of het Kruidvat vond ik namelijk totaal geen fondation die bij mijn huidskleur paste en ik hoopte dat ze mij daar wat raad konden geven.

Ik kreeg direct 2 producten aangesmeerd (no pun intended), beiden van Guerlain. En ik werd direct verliefd op de flesjes en hoopte zo hard dat ze de juiste kleur bevatten, want ik moest en zou deze in mijn (toen nog heel kleine) collectie hebben.

Het eerste product was Guerlain L’Or – een make-up basis die kleine vlokjes 24-karaats goud bevatten in een frisse gel.  Het tweede product was Guerlain Parure Aqua -een foundation. Twee producten die ik nog altijd gebruik. Niet op dagelijkse basis, want dat wordt me dan te duur, maar wel als ik bijvoorbeeld naar een feest, examen,… moet.

 

Guerlain L’Or

IMG_3536
Guerlain L’Or – Primer

Zoals hierboven vermeld, is dit een make-up basis. Dit doe je dus als allereerste op je gezicht. In deze make-up basis zitten vlokjes 24-karaats bladgoud vermengd, die smelten wanneer ze in aanraking komen met je huid. Ze zorgen er voor dat licht weerkaatst wordt en je een mooie glow krijgt.

Ook ruikt die supergoed! Dit zegt Guerlain hier zelf over:

L’Or has a distinctive and delicate floral scent. The first peach note blended with an accord of vegetal notes is fresh and sparkling. The rose, raspberry and jasmine heart is enriched with a powdery base of balsamic, benzoin and white musk.

(Ik vraag me steeds af hoe je “poederig” kan ruiken)

Hier kan je zien hoe dit staat op mijn huid:

Het is geen mega-groot verschil, maar je ziet wel dat er een subtiel verschil is -mijn huid lijkt wat egaler en ziet er nog wat té shiny uit. Dit was dan ook een primer/make-up basis.

En dan komen we bij het volgende:

 

Guerlain Parure Aqua

IMG_3537
Guerlain Parure Aqua – Foundation

Parure Aqua is één van de foundations in het Guerlain-gamma. Deze ruikt ongeveer hetzelfde als de L’Or, maar ziet er natuurlijk helemaal anders uit. Het flesje heeft een luxueuze gouden uitstraling en heeft dezelfde vorm als de L’Or. De foundations komen in vrij veel verschillende kleuren, waardoor het voor mij al makkelijker is om een kleurtje te vinden dat bij mijn huid past.

De foundation is voorzien van een pompje en je kan dat dan aanbrengen op een kwastje of een beauty blender.

Aanvankelijk dacht ik ook dat deze foundation heel waterig zou zijn (aangezien er ‘”aqua” op stond), maar dit bleek niet waar te zijn. Het is een lichte foundation die je gemakkelijk kan opsmeren en die ook snel intrekt in je huid. Ik heb ook altijd de indruk dat deze foundation zeer lang op je snoet blijft, zelfs wanneer het buiten heel warm is.

Op mijn gezicht ziet de foundation er zo uit:

Het verschil is niet supergroot, maar een foundation moet ook natuurlijk blijven. Ik vind wel dat je ziet dat mijn huid iets egaler is en een mooiere glow heeft, dan de niet-opgemaakte kant, maar dat kan ook mijn eigen gedacht zijn he 😉 Ik ben in ieder geval fan van deze producten.

Jammer dat ze wat prijzig zijn: Je telt al snel tussen de €50 en €70 neer voor één van deze producten, afhankelijk van waar je dit zou kopen. Maar als je eens veel geld in de portemonnee hebt zitten, moet je het maar eens proberen voor jezelf 😉

 

Sonda xx

2 gedachten over “Het eerste “high end” beautyproduct dat ik kocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s