HOME (is where the heart is)

Eerste blogbericht

Mijn allereerste blogpost is hier! 😀

Ik denk dat het meest logische zou zijn dat ik even uitleg van waar de naam van deze blog vandaan komt.

“to be a sugarfree me” is ontstaan rond februari 2017. Ik ben al een tijdje lid van een CrossFitbox (CrossFit OmniMove) en yogastudio (Yoga Vida) en zij organiseerden in februari een “no sugar-“challenge. Wat wil dit zeggen? Wel, simpelweg wil dit zeggen dat je alle suikers, snelle koolhydraten en zoetstoffen uit je voedingsgewoonten schrapt.  Er zijn zoveel nadelen verbonden aan suikers en zoetstoffen (later meer hierover), waardoor ik suikervrij wilde gaan leven; sugarfree wilde zijn.

Is dat makkelijk? Dat hangt er wat vanaf. Ik ben namelijk een echte ‘zoetebek’ en vond de challenge in het begin zéker een challenge. Het is ook goed puzzelen met je weekmenu, boodschappenlijstje, budget en tijd om je maaltijden en tussendoortjes goed in te plannen. Maar is het dat waard? Zeker wel! Ik heb de challenge een hele maand volgehouden, met in het weekend natuurlijk eens een cheatmeal (maar dat mag; je tegenwoordig overal hoort is het 80% gezonde voeding en 20% mag je zondigen in je voedingsgewoonten. Goed hé! ). Na die maand was ik 6,9 kg kwijt (en neen, geen spieren) en voelde ik me ook fitter. De WOD’s gingen iets vlotter en dat is voor een CrossFitter toch zeker een belangrijk pluspunt. Ik heb ook geen enkele moment echt honger gehad, wat ik hiervoor vaak wel had (na een chipske knabbelen of zo, #guilty).

Ondertussen is de challenge al bijna een halfjaar verleden tijd, maar ik probeer toch verder te doen. Het is met ups en downs, maar dat is normaal denk ik (onder het motto: “deelnemen is belangrijker dan winnen”). 🙂

Waarom deed ik mee? Sinds mijn 20’s ben ik nogal wat bijgekomen en ik sleep heel wat overgewicht met me mee. Ik dacht dat beginnen sporten er voor zou zorgen dat deze kilo’s er onmiddellijk zouden afvliegen en ik binnen enkele maanden een gespierd lijf zoals Kayla Itsiness zou ontwikkelen. DREAM ON! 😦 Na 5 dagen per week te gaan CrossFitten en enkele yogasessies per week, gedurende maanden aan een stuk zag ik mijn lichaam amper veranderen (laat ons zeggen: “niet”) en dat vond ik nogal teleurstellend. Ik merkte natuurlijk wel dat ik sterker werd en mijn spieren beter ontwikkelden en de bodyweight-work-out’s me ook beter afgingen. Maar die kilo’s…

Toen kwam de eerste “no sugar challenge”. Uiteraard schreef ik me in, maar door omstandigheden en enkele etentjes hier en daar liep dat geweldig mis en verloor ik slechts 1 kg (maar 1 kg minder is 1 kg minder he 😉 ). Na de challenge lette ik er totaal niet meer op en kwamen er stilaan terug kilo’s bij (zo gaat het al jaren aan een stuk). Maar een jaar later werd de challenge opnieuw georganiseerd en was ik er als de kippen bij om toch terug mee te doen. Meer gemotiveerd dan ooit. Want die kilo’s maken me onzeker, regelmatig verdrietig en ook boos.

Deze keer ging het vanzelf. Ik maakte elke zondag een weekplanning op en maakte winkellijstjes klaar. Ik zocht rond op het net en ook op Pinterest kwam ik veel interessante recepten tegen die natuurlijk meteen gepind werden, zoals dat heet. En mét resultaat: ik verloor 6,9 kilo op een kleine maand tijd. Ik was in de wolken (en de coaches ook) en was vastberaden om deze levensstijl vol te houden. Het was dan ook niet zo slim om mijn verjaardag te vieren in een “all you can eat- brochetterie“, maar af en toe mag je eens genieten hé. Ik had het wel moeilijk om terug op het juiste spoor te geraken.

Ondertussen ben ik terug volop begonnen en vond ik het toch leuk om dit te delen op een blog; bij deze 😉 .

 

Ik wens je alvast veel leesplezier!

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s